Kategoriarkiv: Tips

Två helt olika tips

Såhär på kvällskvisten har jag ett kanske lite oväntat tips till er. Eller jag har två stycken, men jag börjar med det oväntade. Det gäller bilar, och närmare bestämt bränslesystem. När jag väl börjar googla på något fastnar jag lätt i det, så nu har jag stenkoll på det här och kan därför säga att Mekonomen verkligen är bäst på motorstyrning och bränslesystem. Nu vet ni det!

Till mitt andra tips, som inte lika oväntat handlar om musik: last.fm. Har ni hört talas om den sajten? Där kan du registrera dig gratis och sedan koppla sajten till ditt Spotify. Allt du lyssnar på på Spotify ser du sedan på sajten. Det är kul att hålla sig uppdaterad på vad man faktiskt lyssnar mest på – speciellt om man lyssnar på så himla mycket musik som jag gör. Utifrån det du lyssnar på skapas dina egna topplistor gällande artister/band, album och låtar. Kul va?

Last FM musiksajt

Tips om du ska köpa boende

Jag har i den största delen av mitt liv bott i hyresrätter, men min nuvarande lägenhet är en köpt bostadsrätt. Anledningen till att jag valde att köpa är dels att det går snabbare och dels känns tryggare än att bo i hyresrätt. Jag fick dessutom fler alternativ.

När jag köpte min lägenhet tog jag hjälp av HusmanHagberg, och det kommer jag även att göra när (eller om) jag flyttar ut från denna lägenhet. De hjälpte mig att hitta olika boendelaternativ utifrån var jag hade råd med samt ungefär var jag ville bo. När jag flyttar ut kan de dessutom hjälpa mig med att värdera min lägenhet, något som jag har noll koll på själv.

Om du går i flyttankar och funderar på att köpa ett hus eller lägenhet istället för att hyra kan jag tipsa om just HusmanHagberg. De arbetar mycket professionellt och jag litar på dem till 100 %!

Köpa nytt boende

Två helt olika tips

Snart är det jul, lalalala! Idag vill jag bara kika in och ge er två helt olika tips – men båda är lika bra. Det första är skruvat.se och deras Sportluftfilter, universal som är ett mycket bra motorskydd som skyddar den mot damm och smuts. En mycket bra investering måste jag säga (trots att jag inte kan särskilt mycket om bilar och sånt).

Det andra tipset är något helt annat, nämligen en riktigt bra julskiva såhär när vintern och julen närmar sig: Sufjan Stevens – Silver & Gold. Han har släppt mer julmusik än så, och det som är så bra är att det är julmusik för oss som tycker om pop, rock och indie. Alltså inget Tommy Körberg och Mauro Scocco, hehe. Det kan annars vara väldigt svårt att hitta riktigt bra julmusik kan jag känna. Men där har ni något att lyssna på fram till jul!

Ha det bra så hörs vi snart igen!

Sufjan Stevens julmusik

Kents bästa låt?

Förra året, i samband med att Kent fyllde 20 år som band, publicerade Aftonbladet deras skribenters favoritlåtar med Kent. år efter år har jag gått och funderat på vilken min favoritlåt är, men utan någon större framgång. Det finns ju så många!!

Nu har jag dock, efter många om och men, kommit fram till mitt svar. Låt mig presentera Kents bästa låt:

 

Låten Chans är en singel som kommer från albumet B-sidor 95-00, som gavs ut år 2000. Vilken är er favoritlåt med bandet?